Hömpänkaatopaikka vaihtaa hetkellisesti tyyliä ja tarjoaa näytelmäkäsikirjoituksen vapaasti hyödynnettäväksi. Mieluiten tositilanteessa, Scandic-hotellin respassa, Järvenpään Scandic olisi paras, mutta muu saman ketjun hotelli käy myös. Roolit R niinkuin Respa, tavallinen täysijärkinen hotellivirkailija ja A niinkuin asiakas, tämän blogin silmiinsä saanut yksinäinen matkustaja.

R: Tervetuloa hotelli Scandiciin. Oliko teillä varaus?

A: Kiitos, nimellä A pitäisi löytyä

R: No niinpä onkin. Onko perheenne tulossa perässä?

A: Mikä perhe? Ei minulla mitään perhettä ole, villi sinkku omalla retkelläni vain.

R: Ei perhettä? Mitä ihmettä? Varaukseenne on merkitty viisi lasta. Olemme järjestäneet teille talon suurimman huoneen ja siihen lisävuoteita niin että koko suurperhe mahtuu.

A: Niinhän minä varasin, ihan varuiksi. Teillähän lapset yöpyvät ilmaiseksi ja kun ajoissa tehtyjä tarjousvarauksia ei voi muuttaa, päätin sitten varautua kaikkeen. Eihän sitä tiedä, vaikka olisin päättänyt ottaa muutaman sukulaislapsen mukaan hotellielämää testaamaan.

R: No mutta... eihän teillä ole yhtään lasta mukana. Ettekö voineet vaikka kotoa lähtiessänne soittaa ja ilmoittaa, että yhden hengen huone riittääkin?

A: No en mitenkään voinut. Teillähän on periaatteena, että noita aikaisia tarjousvarauksia ei voi muuttaa. Olisitte kuitenkin veloittaneet yhden hengen kopista tuplahinnan.

R: No eihän... Miten niin?

A: Näin teillä kuulemma toimitaan. Eräs nettikirjoittaja paljasti varanneensa kahden hengen huoneen ja kysyneensä sen jälkeen voisiko huoneeseen hätätilanteessa ottaa mukaan pari lasta. Hotellista vastattiin, että ei onnistu. Toisellakin yrityksellä vastaus oli yhtä jämäkkä "varausta ei voi muuttaa". Kolmannella "oletteko nyt aivan tosissanne?"-yrittämällä asiakkaalle tarjottiin mahdollisuutta ottaa lapset mukaan, kunhan maksaisi tarjoushinnan ja yli tuplasti korkeamman normaalihinnan välisen erotuksen. Samalla tarjoushinnalla olisi voinut koko perhe yöpyä, jos varaaja olisi älynnyt ne lapset siihen varaukseen heti laittaa - varuiksi, vaikka suunnittelikin matkustavansa yksin. Siitä opin varaamaan aina maksimimäärän ilmaisia lapsipaikkoja. Jos vaikka joku lapsi joskus mukaan osuisi, niin onpahan peti valmiina. Ei ne ylimääräiset sängyt minua haittaa!

R: No mutta... tässä nyt sattumoisin olisi yksi perhe yösijaa vailla, ja viimeiset lastensängyt ovat Teidän huoneessa. Voisitteko mitenkään vaihtaa huonetta, tai antaa noutaa pari lisävuodetta Teidän huoneesta?

A: Valitan. Varattu mikä varattu. Kun ei jousteta niin ei jousteta. Tiedä millainen anarkia syntyisi jos yksikin lisävuode menisi eri huoneeseen kuin mihin se on kaksi kuukautta sitten suunniteltu sijoitettavan. Hyvää yötä!