Tämä loistokas/epätoivoinen/ääliömäinen (??) kampanjaidea tupsahti päähäni yön aikana, ja ehdin jo muotoilla vetoomustekstinkin. Sitten tilanne yhtäkkiä muuttui. Vetoomuksen "kohdehenkilö" onkin kuulemma juuri tänään tekemässä musiikkivideota, sinkulle, joka on lähetetty radioihin jo aikaa sitten, mutta edes me fanit emme tienneet asiasta mitään. Viikkotolkulla on murehdittu toisen sinkun ja ensimmäisen musiikkivideon puuttumista - osittain turhaan. Turhaa on ollut vain levy-yhtiölle raivoaminen - radiokanavista ja niiden soittolistapolitiikasta voin jupista lisää.

Huomaa, että tämä on vasta idean tasolla - en ole vielä ainakaan perustanut Conan O'Brien-mielenosoituksen hengessä Facebook-tapahtumaa. Enkä perustakaan, jos saan riittävän vakuuttavaa palautetta, että idea on ennemmin ääliömäinen kuin loistokas. Eli mitä sanot - voisitko osallistua, vai nauraisitko räkäiset naurut? Loukkaantuisitko? Ja viimeinen kysymys koskee lähinnä kampanjan esimerkkihenkilöä, jolta en kovin helposti saa kysästyä ("Hei, sä idolini siellä videokuvauksissa, mitäs sanot...". Juu, ei se taida olla pelkästään puhelinnumeron puutteesta kiinni ;)

Latauskampanja soittolistatyranniaa vastaan

Ärsyttääkö, kun samat kappaleet soivat aina kun avaat radion? Oletko jopa ruvennut inhoamaan aiempaa lempikappalettasi kuultuasi sen liian monta kertaa? Väitöskirjatason tutkimuskin jo kertoo, että radiokanavia hallitsevat muutamat voimasoittoon valitut kappaleet. Soittolistoista tuskin pääsemme eroon, mutta haluaisitko sinäkin niihin enemmän vaihtelua?

Englannissa on kampanjoitu tietyn kappaleen puolesta, jotta X factor-voittaja ei päätyisi singlelistan kärkeen. Suomessa voisimme tempaista vastaavasti, mutta ihan omalla kierteellä. Meidän X factor-voittajamme Elias Hämäläinen on joutunut soittolistatyrannian jyräämäksi, eikä hänen musiikkinsa soi radiossa ollenkaan. Jos “eipä ole suuri menetys” on ensimmäinen reaktiosi, mieti vielä hetki. Mitä kaikkea muuta soittolistaraadit ovat tyrmänneet, jos yli puolen miljoonan katsojan TV-kisan voittajakaan ei kelpaa?

Jos taas satut pitämään Eliaksen musiikista, voit ajatella näin: yksi biisilataus maksaa noin kännykkä-äänen verran. Jos äänestit X factor-voiton puolesta, eikö menestyksekkään jatkouran puolesta “äänestäminen” ole vielä tärkeämpää? Latauslistalle noussutta biisiä olisi kai radiokanavienkin herättävä soittamaan, soittolistaraatien tuomiosta huolimatta.

Voit toki kampanjoida myös oman soittolistojen ulkopuolelle jääneen lempikappaleesi puolesta, mutta testimielessä olisi hyvä ensin nostaa yhteistä “protestilaulua” listoille. Äänestä siis soittolistatyranniaa vastaan ja/tai Eliaksen puolesta lataamalla “Rakkaudesta ja pelosta”-albumin toinen sinkkubiisi “Mä tulen kaukaa” edes kertaalleen. Tai useasti, jos tykkäät “äänestää” urakalla! Koko levyn ostaminenkaan ei ole toki kiellettyä :)

**

Ja tähän perään liuta digimusiikkikauppojen linkkejä. Eikö tämä olisi aika rakentavassa hengessä etenevä protestiliike? Mutta kuinka noloa se olisi, jos noin kolme fania osallistuisi? No, ehkäpä tästä mun hienosta kampanjasta ei sitten juuri kukaan muu tietäisikään. Voiko puun kaatuminen kuulostaa hölmöltä, jos ei kukaan ole kuulemassa?