Kummasti on lähtökynnys madaltunut, kun on muutaman reissun idolien perässä heittänyt. Matka Helsinkiinkin on lyhentynyt huomattavasti. Tänään olen taas innoissani lähdössä, vaikkei edes yhtään varsinaista idolia ole odottamassa. Saman hurahduksen seurausta tämäkin tosin on - Koopin kitaristin levyn juhlistaminen, nimittäin.

Yritän kerrankin tiivistää kunnolla: Koopin bändissä soitellut Riku Rajamaa, Sunrise Avenuen kitaristi, herätti kiinnostukseni bändiä kohtaan, ja sitten tuurilla päädyin yksityiskeikalle - jolla en varmaan olisi niin innoissani tunkenut eturiviin ilman tätä ennakkouteliaisuutta. Keikka oli loistava, muttei vielä herättänyt pakottavaa tarvetta lähteä seuraavalle, ei, vaikka Koop-Riku-yhteyden ansiosta löytynyt ystävä kovasti houkutteli. Vielä neljä päivää sitten en ollut lähdössä, ehdottomasti en, vaikka olinkin jo kovasti ihastunut uunituoreeseen levyyn, ja kiinnostunut koko bändistä entistä enemmän solisti-Samun upeiden blogikirjoitusten ansiosta.

Lauantaiaamuna, pari päivää sen jälkeen kun olin eksynyt twitteriinkin ties minkä muiden nettihärpäkkeiden lisäksi, Sunrise Avenuen twitter-päivitys kertoi, että Munkkiniemessä sataa, eli "it's raining in Monk Bay". Kappale jäi pyörimään päähän ja sateen valuessa shoppailureissulla auton tuulilasiin se sitten iski: pakottava tarve olla mukana Popgasm-levyn julkaisukeikalla. Hetken päästä oli jo hieman epäilyttävä mutta halpa majapaikka sekä konserttilippu varattuna, ja nyt odottelen malttamattomana, että kello olisi niin paljon, että voisi lähteä junalle.

Videohaastattelussa Samu selittää Popgasmia - sitä miten sen saavuttamiseksi toiset tarvitsevat apuvälineitä, ehkä levyn lisäksi livekokemuksen tai muuta. Minä ilmeisesti tarvitsen kaiken muun lisäksi murusia artistin persoonasta. Idols-tyypit tuovat persoonansa esiin TV:n kautta, ja tuntuvat siksi valmiiksi riittävän tutuilta - ainakin jonkun aikaa. Muut voivat näköjään tunkea mun suosioon nettikirjoittelulla, joko pitkillä blogeilla tai hassuilla yhden rivin twitter-tiedotuksilla, mieluten molemmilla. Joten varo vaan, Koop - jäät kohta kakkoseksi, jos et ryhdistäydy päiväkirjasi kanssa ;)