Onhan tämä naurettavaa jatkuvasti puida syvällisesti pinnallista hömppäviihdettä. En aio tehdä sitä joka finaalin jälkeen. Tai no, parempi olla lupaamatta...
 
Pojat siis kiekaisivat eilen ensimmäiset kunnon kilpailuvedot. Pakko myöntää, että ennakkoon pojat kiinnostavat selvästi enemmän. Nolon epätasa-arvoista, mutta poimisin mielelläni finaaleihin koko poikajoukon ja tytöistä tuomari-Patricin mustan hevosen eli Anna-Kaisan. Valitettavasti kuvio ei mene niin, vaan pojat pitää karsia kolmeen, ja tyttöjä jää neljä.
 
Niinhän siinä sitten kävi, että koelauluhehkutus latasi liikaa paineita, ja "kaikkien aikojen Idols-timantti" Daniel tipahti. Kuvittelin, että hän suloisen ujolla olemuksellaan olisi saanut tuhansia ihku-ääniä. Toivoinkin niin, koska hänen kehitystään olisi ollut kiinnostavaa seurata, ja äänessä oli jännää lupausta. Ehkä teinitytöt optimoivat - miksi ostaa tekstareillaan pelkästään eksoottista ulkonäköä kun voi saada reippaan suomalaista supliikkia kaupan päälle? Pihtiputaan tumma käkkäräpää vakuutti kyllä minutkin - kuuluu ilman muuta finaalikahinoihin, ja mukavaa, että lauloi myös pehmeää, ja vain vähän liikaa sitä komeaa karjuntaansa.
 
Illan ainoat kylmät väreet tuotti kuitenkin Koop - ja täysin yllättäen vielä. U2-veto oli sykähdyttävä, ja nosti tyypin mun suosikiksi. Jälkikäteen rupesin kuitenkin miettimään, että kuinka suuri osa ihastuksesta meni biisin piikkiin. With or without you oli illan kappaleista ainoa, joka oli ennestään minulle tärkeä - tuli joskus kuunneltua sitä niin paljon, että luulin kyllästyneeni siihen lopullisesti. Mutta sitten tuli britti-Arponen ja herätti sen ihanalla tavalla henkiin. 
 
Vastaavasti taas Vesa veti jotain täysin vierasta. Tai ehkä "What temple pilots?" oli vierasta vain minunlaisille kalkkiksille, mutta oli mahdotonta päästä biisistä minkäänsortin fiiliksiin. Ilmeisesti viisaammat tajusivat hänen loistavan laulutaitonsa - jos ei muuten, niin tuomarien neuvoilla. Frozenin falskiuttakaan en valitettavasti huomannut, muttei Wellun esitys suuremmin säväyttänytkään.
 
Ja Kalle, voi Kalle... Hänelle soin mielelläni pudotusvaarasäikäytyksen - olisi minun puolesta saanut pudotakin Danielin sijaan. Ehkä hän tajuaa jatkossa laulaa enemmän omalla äänellään ja vähemmän opetellulla raspilla, ja esiintyä itse eikä näytellä rokkistaraa. Toivottavasti hän sai myös Idols-kämpällä tiukkaa palautetta siitä, että "sauna oli lämpiämässä" rock-kolmikolle. Itseluottamusta saa olla, mutta ei pitäisi mennä muusta joukosta valikoimaan, ketkä muka ovat varmasti jatkossa ja ketkä eivät. Todella tökeröä niitä kolmea muuta kohtaan.
 
Pelkään, että paineet on ensi kerralla Koopilla - miten hän pystyy enää parantamaan saati yllättämään, ettei kärsisi Vappu Pimiän sambakohtaloa (superhyvää esitystä seuraavalla perushyvällä esityksellä ei saa ääniä, kun jengi olettaa, että kyllä se pysyy jatkossa muutenkin). Kalle saa pieniä avuja siitä, että oli pohjalla - sen tippumista pelätään ja sitä äänestetään.
 
Joka tapauksessa kisa imaisi minut taas täysillä mukaansa. On äärimmäisen noloa antaa TV-orjuuden häiritä muita harrastuksia, mutta kyllä tässä nyt taitaa vielä parin torstain "pakolliset" bailatinot vaihtua telkkari-iltoihin (jumppaan jotain muuta tilalle, jooko? ;)