Anteeksi kielenkäyttöni, mutta joskus on vaan pakko täräytellä. Blondi- ja nörttipuoleni hermostuivat yhdessä, kun surkeasti toteutettu tietotekniikkasovellus meinaa häiritä tärkeää teinihömppäharrastustani. Opin nimittäin uudet kirosanani Koop Arposen virallisten sivujen keskustelupalstalta. Näkeehän sen kaukaa, että "sovittu" on kirosana, josta osa pitää sensuroida, mutta "on satanut lunta"-virkkeen vaarallisuus sai mun aivot lyömään tyhjää huolestuttavan pitkään. Mutta onhan siinä, selvä kirosana ja vielä kansainvälinen - voi loukata kerralla ainakin ruotsin- ja englanninkielisiä. Ruotsin sanaan osuminen oli kai onneksi vain sattumaa, koska muuten mummofaneista vitsailu olisi loppunut lyhyeen. Fy fan!

Pieni nörtti minussa voisi mennä vähän neuvomaan toteuttajia merkkijonovertailujen tekemisessä. Ei nyt mainita nimiä, mutta toteuttaja on käsittääkseni ihan kotisivuihin erikoistunut firma. Sivut tilanneelle levy-yhtiölle laitoin rakentavaa palautetta, pitkän listan puutteita ja selviä vikoja, jo ennen tähän hilpeään kirosanasensuuriin törmäämistä. Mikä oli sinänsä hyvä, koska tästä olisi jo huomattavasti vaikeampi raportoida rakentavasti, ilman viiltävää sarkasmia. Ei juuri lohduta, että samanlaiset kotisivusätökset on Koopin "kilpailijoilla" eli koko uudella Idols-tähtikolmikolla.

Joku varmaan jo kysyy mielessään - yhtä viiltävän sarkastisesti - että onko sinne teinix-netti-keskusteluun pakko mennä sekaantumaan, jos ei foorumin toteutuskaan miellytä? No kun vaan on. Uskon, että aktiivinen faniyhteisö - porukka, joka jaksaa hehkuttaa artistin uran uusia käänteitä ja matkustella keikoille yhdessä ja erikseen - on artistille älyttömän tärkeä. Lisäksi tiedän kokemuksesta, että fanitusharrastus on hyvä tapa tutustua uusiin ihaniin ihmisiin, ja nykymaailmassa se tapahtuu helpoiten juuri netin kautta. Facebookin Koop-ryhmän kautta olen jo muutaman mukavan keikkaseuralaisen löytänyt, mutta virallinen palsta on virallinen palsta, ja sen pitäisi myös toimia!

Olen jo seurannut yhden idolin laulu-uran hiljentymistä, sellaisen, jota kannustin koko sydämestäni. Siksi olen kai erityisen herkkä hermostumaan, jos on pieniäkin viitteitä siitä, että Koopin uran hoidossa - tiedotuksessa sun muussa - on puutteita (ja vikahan on nimenomaan tukijoukkojen, lähinnä levy-yhtiön - ei Koopin!). Surkea keskustelupalsta on puute, joka huolestuttaa pahasti. Suorastaa sovituttaa!